Calendario

«  
  »
L M M J V S D
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

V Testing de Biodiversitat de les Terres de l'Ebre

Fecha evento: 
Dom, 28/05/2017

V TESTING DE BIODIVERSITAT DE LES TERRES DE L’EBRE

28 de maig de 2017

Organitza: Associació Fotografia i Biodiversitat, Parc Natural dels Ports i Museu de les Terres de l’Ebre

 

El diumenge 28 de maig es realitzarà al Parc Natural dels Ports el V Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre, un territori que l’any 2013 va ser designat com a Reserva de la Biosfera per part de la UNESCO i del qual el massís dels Ports n’és un dels seus principals actius naturals. L’activitat està oberta a tots els naturalistes i aficionats a la natura i a la fotografia que vulguin contribuir a ampliar els coneixements del Parc que acull una gran biodiversitat amb espècies singulars i en perill d’extinció.

 

Els testings de biodiversitat que l’Associació Fotografia i Biodiversitat organitza des de fa anys tenen l’objectiu d’ampliar les dades al voltant de la Biodiversitat arreu del territori peninsular.

 

Cada cop és més habitual que la ciutadania s’impliqui i es converteixi en una part important d’un projecte de recerca científica. Aquests tipus d'activitats formen part del que anomenem ciència ciutadana, de la que els Testings de Biodiversitat han estat pioners a l’estat espanyol i també a les Terres de l’Ebre. Mitjançant la ciència ciutadana i en diferents formats els ciutadans ajuden els inevstigadors en la recollida de dades i amplien d’aquesta forma l’abast i l’extensió de la informació que els científics per si sols podrien recopilar.

 

La fotografia és l’eix vertebrador pel qual els participants en els testings contribueixen a augmentar i millorar el coneixement biològic d’un espai. Les imatges que es realitzen al llarg de la jornada a tot tipus d’organismes vius, un cop pujades a la plataforma digital Biodiversidad Virtual, seran determinades taxonòmicament per diferents investigadors i experts. Les dades obtingudes serveixen per elaborar un exhaustiu inventari de la zona prospectada ampliant de forma notable, especialment en el cas dels invertebrats, les espècies conegudes i citades fins a aquella data.

 

Aquesta és la cinquena edició del Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre, una activitat consolidada que, en anteriors ocasions, ha tingut lloc en altres espais naturals destacats de les Terres de l’Ebre com ara la serra de Montsià, el Parc Natural del Delta de l’Ebre i la serra de Godall. Amb aquesta edició del Testing al Parc Natural dels Ports continuarem amb la tasca engegada amb aquest projecte d’aconseguir, amb l’ajuda de la ciutadania i d’experts en diversos grups de fauna i flora, incrementar el coneixement de la Biodiversitat de les Terres de l’Ebre.

 

Programa

Diumenge dia 28 de maig de 2017

10:00 h. Recepció dels assistents al Centre de Visitants del Parc Natural dels Ports a Prat de Compte

10:30 h. Inici del Testing en diferents punts del Parc a la comarca de la Terra Alta

15:00 h. Pausa per dinar

17:30 h. Taller d’identificació de les espècies fotografiades

 

Activitat gratuïta (no està inclòs el dinar). Inscripció prèvia

Informació i inscripcions:

www.museuterresebre.cat; Tel. 977 70 29 54; email: info@museuterresbre.cat

http://www.biodiversidadvirtual.org/taxofoto/calendario/testings

Lloc de trobada: Centre de Visitants del Parc Natural dels Ports a la Terra Alta. Ctra. T-333, km 27. PRAT DE COMPTE

 

AdjuntoTamaño
cartell_testing_v.pdf3.44 MB
cartell_v_testing.jpg3.86 MB