Calendario

«  
  »
L M M J V S D
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Nº.142 Connecta Natura (Projecte Mosaics de Vida). Alcudia de Veo, Castellón.

Punto BV: Connecta Natura (Projecte Mosaics de Vida).Alcudia de Veo, Castellón.

Els paisatges de la conca Mediterrània han estat modelats per la coevolució entre l’ésser humà i la natura al llarg de la història. Aquesta interacció va generar un paisatge tradicional caracteritzat per l’estructura en mosaic, en el que hi havia una coexistència de zones agrícoles, forestals i ramaderes. Aquesta estructura, a més de proveir una gran quantitat de beneficis per a l’ésser humà (proporciona menjar, materials de construcció, medicaments, té un gran valor estètic, cultural i patrimonial), constitueix una peça clau per a la conservació i el manteniment de la biodiversitat.

La integració de l’agricultura i ramaderia ecològica en aquests paisatges, a més de generar beneficis per a la salut i la reducció de la contaminació derivada en el lloc on es desenvolupa, s’estableix com una forma de gestió que permet i promou la biodiversitat.

Davant la desaparició d’aquests paisatges tradicionals en les terres Valencianes, el projecte Mosaics de vida de l’associació Connecta Natura, naix com una experiència que tracta de mantenir i fomentar el paisatge en mosaic típic de les nostres terres, mitjançant acords de custòdia del territori amb propietaris i introduint la gestió ecològica planificada de l'activitat agrícola i ramadera.

Aquest Punt BV, el primer dins del projecte Mosaics de Vida, inclou la zona de la Finca del Castell de Jinquer, situada en el cor del Parc Natural de la Serra d'Espadà, a escassos quilòmetres de la població d’Alcúdia de Veo. Es tracta d’una parcel·la situada en un turó, amb orientació de solana. La parcel·la té un ús agrícola, de cultiu d’ametllers en secà. En el cim es troba la ruïna del Castell de Jinquer, monument que li dóna nom a la finca.

Testings realizados:

http://www.biodiversidadvirtual.org/taxofoto/calendario/testing/2653

AdjuntoTamaño
mosaics_de_vida.pdf2.96 MB
logo2.12.png44.41 KB
2016-12-23_punto_bv._connecta_natura_-projecte_mosaics_de_vida-_alcudia_de_veo_castellon_.pdf409.5 KB